Podrška medijskim reformama u Srbiji

Vesti

Ambasador Fabrici posetio novi integrisani informativni desk RTS-a

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici posetio je danas Radio-televiziju Srbije.

Ambasador Fabrici se sastao sa generalnim direktorom RTS-a Draganom Bujoševićem, urednicima javnog medijskog servisa i predstavnicima ekspertskog tima ICE EEIG koji implementiraju projekat „Podrška medijskim reformama u Srbiji“ koji finansijski podržava Evropska unija.

Tokom ove posete ambasador se upoznao sa potpuno novim, integrisanim informativnim deskom RTS-a u kojem su po prvi put objedinjeni televizija, radio, internet portal i društveni mediji.

Ambasador Fabrici se detaljno informisao o značaju obuke i savetima koje putem kontinuirane podrške uredničkom timu pružaju eksperti ICE EEIG u kompleksnom procesu preseljenja u novu, integrisanu redakciju u kojoj će sve programske platforme od sada raditi pod istim krovom.

Šef delegacije Evropske unije detaljno je upoznat i sa komponentom projekta „Podrška medijskim reformama u Srbiji“ koja se odnosi na izradu priručnika i produkciju televizijskog programa o medijskoj pismenosti koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja.

U sklopu današnje posete, ambasador Fabrici je posetio i Radio Beograd kojem je čestitao 95. godišnjicu rada.

 

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Close Menu