Podrška medijskim reformama u Srbiji

Vesti

Multimedijalne radionice u Novom Sadu

ICE projekat za podršku medijskim reformama u Republici Srbiji je tokom avgusta održao prve radionice za zaposlene u Radio-televiziji Vojvodine.

Kursevi su održani u sedištu RTV-a u Novom Sadu. Obuka se zasnivala na strategiji multimedijalne redakcije koja je osmišljena kao deo projekta.

Predavač na kursevima je bio Dejvid Hejvord, bivši stariji urednik BBC-a, koji je predvodio transformaciju informativnog programa ove medijske kuće tokom prelaska na multimedijalne platforme.  Pomenuti koncept je tokom obuke predstavio polaznicima koji potiču iz svih novinskih redakcija Radio-televizije Vojvodine.

Tokom trodnevne radionice polaznici su se upoznali sa principima multimedijalnog izveštavanja, produkcijom, načinom izrade najnovijih vesti kao i sa promenom njihove dotadašnje uloge u ovom procesu.

Kurs je dobro prihvaćen od strane svih kandidata. Polaznici su pokazali veliku sposobnost za rad, posebno tokom praktičnih vežbi.

Ovo je bio prvi od tri kursa koji su planirani da budu održani u Novom Sadu. Sledeće radionice biće održane tokom meseca septembra.

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Close Menu