Podrška medijskim reformama u Srbiji

Vesti

Obeležena Globalna nedelja medijske i informacione pismenosti

Ministarsto kulture i informisanja je povodom Globalne nedelje medijske i informacione pismenosti Uneska organizovalo niz radionica pod nazivom „Medijska pismenost kroz jedan čas“.

Predstavnica Ministarstva kulture i informisanja i koordinatorka Radne grupe za izradu priručnika za medijsku pismenost za nastavnike Maja Zarić je radionice realizovala sa ekspertima EU projekta “Podrška medijskim reformama u Srbiji”, Sašom Mirkovićem i Violetom Kecman, koji pružaju podršku radu Radne grupe.

Cilj trodnevnih radionica, kojima je prisustvovalo oko sto osnovaca i trideset predškolaca je, pored podizanja svesti dece o važnosti i ulozi koju mediji imaju u društvu, da se proveri merodavnost radne verzije materijala priručnika u cilju evaluacije obrađenih sadržaja kako bi bio primenljiv u nastavi.

Radna grupa će priručnik izraditi do kraja godine, nakon čega bi trebalo da usledi faza obuka nastavnika za primenu priručnika.

Osma globalna proslava nedelje Medijske i informacione pismenosti koja se obeležava od 24. do 31. oktobra, podstiče različite aktere posvećene ovoj temi da promovišu medijsku i informacionu pismenost kao značajan alat za razvijanje inkluzivnog društva i interkulturnog dijaloga.

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Close Menu