Podrška medijskim reformama u Srbiji

Vesti

Produkcija televizijskog serijala o medijskoj pismenosti

Ovih dana je uspešno završeno snimanje studijskog dela igrano-dokumentarno-animiranog televizijskog serijala o medijskoj pismenosti koji se oslanja na obrazovne sadržaje iz preduniverzitetskog Priručnika za medijsku pismenost čija je izrada u završnoj fazi.

Radnja se odigrava u radionici za popravku mobilnih telefona, robota i digitalnih čudesa. Oštroumna Mileva (igra je glumica Borka Tomović), robot Radenko i tinejdžerka Jovana (Dorotea Đanitaki) pomažu dobrodušnom Jovanu (Luka Pešić) da izađe iz brojnih nevolja u koje upada zahvaljujući svojoj medijskoj nepismenosti. Između ostalog, to uspevaju zahvaljujući i kritici medijskih sadržaja plasiranih putem klasičnih i digitalnih medija.

Televizijska serija od osamnaest epizoda prevashodno je namenjena deci i mladima, mada scenarista i reditelj Ilija Gajica kaže da je ovo sadržaj koji je namenjen svim uzrastima.

TV serijal je namenjen obrazovno-naučnom programu Radio-televizije Srbije i programu Radio-televizije Vojvodine na kojem će biti emitovan na jezicima nacionalnih manjina. Realizuje ga Beomedija d.o.o. uz podršku Evropske komisije u okviru ICE projekta „Podrška medijskim reformama u Republici Srbiji”.

Početak emitovanja planiran je za kraj oktobra, kada će sve epizode ovog serijala, zajedno sa dodatnim edukativnim i interaktivnim sadržajima o medijskoj pismenosti, biti dostupne na novom multimedijalnom web portalu.

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Close Menu