Podrška medijskim reformama u Srbiji

Vesti

Promocija Priručnika za medijsku pismenost

Sinoć su sa velikim uspehom održane promocija „Priručnika o medijskoj pismenosti“ kao i vebinar „Digitalni buntovnik”. Pojavom priručnika okončava se rad na bitnoj komponenti projekta “Podrška medijskim reformama u Republici Srbiji”.

Dodatnu težinu jučerašnjem događaju pružile su snimljene izjave o značaju medijske pismenosti od strane ambasadora Sema Fabricija, šefa Delegacije EU u Srbiji, potpredsednice Vlade i ministarke kulture i informisanja Maje Gojković kao i Branka Ružića, prvog potpredsednika Vlade i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Učesnici vebinara su bili Maja Zarić, rukovodilac u Sektoru za informisanje i medije u Ministarstvu kulture i informisanja kao i  eksperti na projektu „Podrška medijskim reformama u Republici Srbiji”: Ana Martinoli, vanredna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti i prodekanka za nastavu, Ana Mirković, direktorka Instituta za digitalne komunikacije, Saša Mirković, predavač na Fakultetu za medije i komunikacije i moderator Dragan Ilić, novinar i psiholog.

Kroz zanimljivu i inspirativnu diskusiju dotakli su se niza tema od značaja za period  virtuelnog sazrevanja dece srednjoškolskog uzrasta  čime je zaključen ciklus vebinara „Digitalni imunitet – od digitalne cucle do digitalnog buntovnika”.

Seriju vebinara organizovali su Ministarstvo kulture i informisanja, EU Info centar i ICE konzorcijum u okviru projekta „Podrška medijskim reformama u Republici Srbiji“ koji finansira Evropska unija.

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Close Menu