Podrška medijskim reformama u Srbiji

Vesti

Radionica za multimedijalno izveštavanje RTS-a

U Kamenoj sali Radio Beograda krajem maja 2019. godine održana je prva multimedijalna reporterska radionica namenjena radijskim i televizijskim novinarima i novinarkama Radio-televizije Srbije.

Učesnici ovog kursa potekli su iz različitih timova unutar infomativne redakcije – iz vodeće informativne televizijske emisije „Dnevnik“, iz radijskog informativnog programa i sa veb stranice RTS-a.

Tokom veoma uspešne radionice, novinari su, putem nastave i praktičnih vežbi, naučili da proizvode i uskađuju različite multimedijalne sadržaje namenjene zajedničkoj informativnoj platformi.

Svi polaznici su, tokom trajanja kursa, napravili novinske izveštaje koji su kasnije emitovani na radiju, televiziji i koji su postavljeni na veb stranicu Radio-televizije Srbije. Ovo je dodatno svedočanstvo o uspešnosti kursa pošto se retko dešava da ovakve radionice kao krajnji rezultat proizvedu kvalitetan materijal koji se kasnije može emitovati i objaviti.

U obavljanju ovih novinarskih zadataka, svi učesnici su koristili veštine koje su naučili na prethodnim kursevima mobilnog novinarstva. Uz iskrenu želju za razumevanjem novih novinarskih formi, u potpunosti su savladali koncept multimedijalnog rada.

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Close Menu