Podrška medijskim reformama u Srbiji

Vesti

Radna grupa za izradu Priručnika o medijskoj pismenosti

U Ministarstvu kulture i informisanja održan je prvi sastanak Radne grupe za izradu Predloga priručnika za unapređenje i razvoj medijske pismenosti u preduniverzitetskom obrazovanju u Srbiji, koji se realizuje u saradnji sa Delegacijom Evropske unije kroz projekat Podrška medijskim reformama u Srbiji.

Ova radna grupa nastojaće da u narednim mesecima izradi vodič namenjen nastavnicima u srednjim školama u Srbiji kako bi se unapredili pristup i obrada materjala iz izbornog predmeta o medijskoj pismenosti. Istakavši da je Ministarstvo odlučno u nameri da sistemski uredi ovaj segment, pomoćnica ministra kulture i informisanja Slavica Trifunović rekla je da će ovo biti prvi takav priručnik u preduniverzitetskom obrazovanju u Srbiji.

Ona je istakla da je izrada Priručnika značajna ne samo zbog unapređenja sistema, već i zbog činjenice da je napredak Srbije u ovom segmentu prepoznat i kroz Godišnje izveštaje o napretku Srbije u procesu pristupanja EU.

Sastanku je prisustvovala menadžerka projekta Delegacije EU u Srbiji Svetlana Đukić, a radom ovog tela koordiniraće Maja Zarić, rukovodilac Grupe za međunarodnu saradnju u Ministarstvu, u sektoru za informsianje.

Radnu grupu, čiji rad koordinira ministarstvo, čine predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva omladine i sporta, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Nacionalnog prosvetnog saveta Republike Srbije, Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Javnih medijskih ustanova Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine, Regulatornog tela za elektronske medije i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Close Menu