Podrška medijskim reformama u Srbiji

Vesti

Serija vebinara “Infodemija i kako nas medijska pismenost štiti”

Od 22. aprila do 7. maja u saradnji sa EU info centrom i uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje Vlade Republike Srbije održana je serija vebinara pod nazivom “Infodemija i kako nas medijska pismenost štiti”.

Tema vebinara održanog 22. aprila bila je “Stvarni život u digitalnim uslovima” u kojem su učestvovali Maja Zarić iz Ministarstva kulture i informisanja, Ana Mirković iz projekta “Podrška medijskim reformama u Srbiji” i spisateljica za decu Jasminka Petrović.

Drugi vebinar pod nazivom “Informativna pandemija – zaštićeni ili zasićeni” održan je 29. aprila i u njemu su učešće uzeli Saša Mirković i Ana Mirković iz projekta “Podrška medijskim reformama u Srbiji” i profesorka Fakulteta političkih nauka Snježana Milivojević.

Poslednji vebinar u ovom serijalu “Stvarni virus i lažne vesti” održan je 7. maja i u njemu su učestvovali Marijan Ivanuša, predstavnik Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju, Tijana Femić iz Fake news tragača Novosadske novinarske škole i Saša Mirković iz projekta “Podrška medijskim reformama u Srbiji”.

Domaćin vebinara je bio Dragan Ilić.

Sva tri vebinara su bili izuzetno dobro posećeni uz interaktivno učešće prijavljenih.

Snimci vebinara su distribuirani na društvenim mrežama što je dodatno doprinelo vidljivosti vebinar debata.
Na ovaj način je, unutar limitarnih uslova uzrokovanih pandemijom, dodatno popularizovan ICE projekat “Podrška medijskim reformama” u okviru komponente koja se vezuje za izradu “Priručnika za medijsku pismenost u preduniverzitetskom dobu” u saradnji sa Radnom grupom Ministarstva kulture i informisanja.

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Close Menu