Podrška medijskim reformama u Srbiji

Vesti

TV serijal „Superheroji medijske pismenosti“

Od ponedeljka 23. novembra, svakog radnog dana od 9.40 na Drugom programu Radio-televizije Srbije, odmah nakon školskih časova, emitovaće se nova igrano-animirana televizijska serija „Superheroji medijske pismenosti“. Ova TV serija (sastavljena od 18 epizoda u trajanju od po 12 minuta) namenjena je deci i mladima (digitalnim urođenicima), ali i opštoj populaciji (digitalnim doseljenicima). Serija se zasniva na obrazovnim sadržajima iz “Priručnika za medijsku pismenost u preduniverzitetskom periodu” i zamišljena je kao inspiracija i povod za kritičko promišljanje i razgovor ne samo u kući u krugu porodice, već i na časovima u školi.

Planirano je da TV serijal “Superheroji medijske pismenosti” u dogledno vreme bude emitovan na jezicima nacionalnih manjina na programima Radio-televizije Vojvodine. Biće dostupan i u digitalnoj verziji Priručnika u resursima za vaspitače, nastavnike i stručne saradnike. Na ovaj način, resorno ministarstvo i projekat “Podrška medijskim reformama u Republici Srbiji” podržali su ulogu javnih medijskih servisa u razvoju programa posvećenih promovisanju medijske pismenosti među mlađom populacijom putem kreiranja novih programskih celina sa naglaskom na interaktivnim sadržajima.

Ovu televizijsku seriju je za Obrazovno-naučni program RTS-a realizovala Beomedija d.o.o. u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije a pod pokroviteljstvom Evropske komisije u okviru ICE projekta „Podrška medijskim reformama u Republici Srbiji“.

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Close Menu