Podrška medijskim reformama u Srbiji

Vesti

Vebinar “Digitalna bleja” o digitalnom odrastanju

Sadržaj vebinara “Digitalna bleja” unutar serijala “Digitalni imunitet – od digitalne cucle do digitalnog buntovnika” fokusirao se na uzrast od 11 do 15 godina. Tokom diskusije su obrađene teme:

▪ Šta naša deca rade na internetu i kako se ponašaju na društvenim mrežama: koga prate, s kim se druže i o čemu razgovaraju?
▪ Da li i na koji način razgovarate sa decom o aktivnostima na netu?
▪ Da li ste adekvatan sagovornik svojoj deci?
▪ Da li pratite jedni druge na društvenim mrežama?
▪ Znate li koji sve oblici digitalnog nasilja postoje?

Učestovali su: Nebojša Milovanović, glumac;  Maja Zarić, Ministarstvo kulture i informisanja – rukovodilac u Sektoru za informisanje i medije; Ana Mirković, direktorka Instituta za digitalne komunikacije i ekspertkinja za digitalne komunikacije na EU projektu “Podrška medijskim reformama”. Moderator je bio Dragan Ilić, novinar i psiholog. Emitovan je i kraći intervju  sa Brankom Krsmanovićem iz Start Up centra/Gejming centra u Nišu koji je odlično poslužio za dalju diskusiju.

Serijal vebinara „Digitalni imunitet – od digitalne cucle do digitalnog buntovnika” organizuje EU info centar u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije i EU projektom “Podrška medijskim reformama”. Ovim serijalom želimo da zajedno promišljamo kako sazrevaju mladi u digitalnom okruženju, da proširimo znanja i veštine medijske pismenosti roditelja kako bi mogli aktivno da učestvuju u digitalnom životu mlade populacije.

Teme vebinara zasnovane su na Priručniku za medijsku pismenost za preduniverzitetsko obrazovanje namenjenom nastavnicima i stručnim saradnicima, koji Ministarstvo kulture i informisanja priprema uz pomoć EU projekta “Podrška medijskim reformama”.

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Podeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Close Menu